in ,

Na godzinę owinęła nogę liśćmi kapusty. Gdy zdjęła okład, efekt jest zaskakujący

Od dawna uważa się kapustę za warzywo, które bardzo korzystnie wpływa na nasze zdrowie. Wszystko za sprawą witamin i składników mineralnych, których jest prawdziwą skarbnicą. Zawiera miedzy innymi sporo witaminy C i K oraz potasu.

Kapusta przez wieki była wykorzystywana nie tylko w kuchni, ale również w walce z opuchlizną i siniakami. Badania przeprowadzone na University of North Carolina wykazały też, że kapusta ma właściwości przeciwnowotworowe.

Liście kapusty posiadają bardzo ważne składniki odżywcze, antyoksydanty i aminokwasy. Dzięki temu ma właściwości przeciwzapalne, które bardzo dobrze sprawdzają się w łagodzeniu bólu i zapaleń stawów. Jak widać, warzywo to może być świetnym sprzymierzeńcem w walce z opuchniętymi stawami.

Będziesz potrzebować:

  • Zielona kapusta
  • Folia aluminiowa
  • Wałek do ciasta
  • Bandaż lub folia spożywcza

Przygotowanie:

  1. Usuń zewnętrzne liście i dobrze obmyj. Wytnij twardy środek kapusty.
  2. Za pomocą wałka rozwałkuj liście kapusty, tak aby wydzieliły soki.
  3. Owiń liście w folię aluminiową i podgrzej przez chwilę w piekarniku.
  4. Przyłóż do żądanego miejsca i zabezpiecz bandażem albo folią spożywczą.
  5. Zostaw okład na ciele na około godzinę. Procedurę powtarzaj trzy razy w ciągu dnia.

Efekty zastosowania okładów powinny być odczuwalne już następnego dnia.

Mimo, iż uczulenie na kapustę zdarza się rzadko, usuń okład jeśli tylko poczujesz dyskomfort lub swędzenie.

Źródło: newsner.com