in

7 faktów, które każdy powinien wiedzieć o swojej grupie krwi. Wpływa nawet na Twoją osobowość!

Ludzka krew dzieli się na cztery kategorie grup. Każda różni się od siebie i za jej pomocą możemy dowiedzieć się o sobie znacznie więcej, niż nam się wydaje…

Podstawowe grupy krwi to: A, B, 0 oraz AB, która jest uważana za grupę o najlepszym układzie odpornościowym. Oprócz tego istnieje jeszcze 400 podkategorii, które określają indywidualny profil oraz pokazują jak bardzo złożony jest ludzki organizm.

Poniższe informacje są wskazówkami, które pozwolą Ci zrozumieć pracę Twojego organizmu na podstawie przynależności do odpowiedniej grupy krwi.

Żywność, która przynosi korzyść konkretnym grupom krwi

Grupa krwi A: dieta wegetariańska (ryby i nabiał). Powinno się unikać roślin strączkowych, pikantnych produktów oraz kawy.

Grupa krwi B: produkty mleczne, baranina, ryby, warzywa, herbata i ziarna. To przynosi najwięcej korzyści osobom z tą grupą krwi. Powinno się unikać alkoholu i konserwantów.

Grupa krwi 0: mięso, ryby i warzywa. Powinieneś unikać mleka, przetworzonej żywności oraz przejadania się.

Grupa krwi AB: Zalecane są produkty organiczne i świeża żywność. Unikać należy smażonych potraw.

Grupa krwi, a osobowość

Grupa krwi A: współczujący, zorganizowany, skuteczny, urodzony lider

Grupa krwi B: rozstrzygający spory, elastyczny, przyjazny, zorientowany na działanie

Grupa krwi 0: praktyczny, asertywny, uprzejmy i empatyczny

Grupa krwi AB: racjonalny, spokojny, silny i myślący perspektywicznie

Grupa krwi, a stres

Grupa krwi A: osoba podatna na działanie kortyzolu. Dużo czasu zajmuje jej radzenie sobie ze stresem.

Grupa krwi B: raczej spokojna osoba. Gdy osiągnie granice wytrzymałości wybucha gwałtownie. Oddychanie pomaga w przywróceniu równowagi.

Grupa krwi 0: osoba podatna na wybuchy gniewu ze względu na zaburzenia jej pierwotnego porządku. Wizualizowanie czegoś spokojnego może pomóc przywrócić harmonię.

Grupa krwi AB: osoby z tą grupą bardzo dobrze radzą sobie ze stresem. Bywają zdenerwowane w ostateczności.

Grupa krwi, a gromadzenie tłuszczu

Grupa A: tłuszcz gromadzi się najbardziej przy jedzeniu mięsa i cukrów.

Grupa B: smażone potrawy i pieczywo.

Grupa 0: tłuszcz będzie się zbierał przez nieregularne posiłki.

Grupa AB: brak aktywności fizycznej.

Czytaj dalej…